Pazartesi, Mart 8, 2021
Kaç Bize Gel
  • Biz Kimiz?
  • Gündem
  • Kültür- Fizik
  • İletişim
No Result
View All Result
  • Biz Kimiz?
  • Gündem
  • Kültür- Fizik
  • İletişim
No Result
View All Result
Kaç Bize Gel
No Result
View All Result

Atlas Jet Çalışanları Ödenmeyen Ücretleri için Basın Açıklaması Yaptı.

Atlas Jet Çalışanları Ödenmeyen Ücretleri için Basın Açıklaması Yaptı.
Facebook'ta PaylaşTwitterda PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Merhaba plaza ve ofis çalışanı,

Kasım 2019 tarihinden beri Atlas Jet çalışanları ücretlerini ve hakedilmiş kıdem – ihbar tazminatlarını alamıyor. Atlas Jet’in iflasını açıklaması ile birlikte işsiz kalan tüm çalışanlar, pandeminin ilk gününden beri hem işsizlik hem de geçim sıkıntısı yaşadılar.

Ücretleri için bir araya gelen Atlas Jet çalışanları Atlas Zedeler Adalet Platformunu (AZAP) kurdu. Patron Ali Murat Ersoy’dan haklarını almak için hem hukuki süreci başlattılar hem de Atlas Jet ofislerinin önünde eylemliliklerini sürdürmekteler.

AZAP 17.10 tarihinde Ali Murat Ersoy’un ikamet ettiği site önünde basın açıklaması yaptı. Eylemliliklerinin haklarını tamamen kazanana kadar süreceğini belirten Atlas Jet çalışanları, Ali Murat Ersoy’un yaşam alanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek kendisine “Öde Kurtul” çağrısı yaptı.

Bizler de Kaç Bize Gel olarak AZAP’ın bu haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu belirtir ve selamlarız.

Basın açıklaması metnini aşağıda bulabilirsiniz;

“Sayın Kıymetli Arkadaşlar, Basın Mensupları, Sendika Temsilcileri. Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bizler AtlasGlobal Havayolları çalışanları olarak, Kasım 2019’dan 14 Şubat 2020 tarihinde şirketin iflası açıklanıncaya kadar patron Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerimizin ödeneceği vaadi ile çalıştık. Sürecin sonunda söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretler ödenmediği gibi, kıdem tazminatlarımız da dahil tüm özlük haklarımızdan da mahrum bırakıldık.

Söz verenin 31 Ağustos 2020 tarihinde ödeme yapacağını beyan ve taahhüt etmesi üzerine, eski Atlasglobal çalışanlarının %80’i, bu daveti samimi bir ödeme niyeti olarak öngörmüş, alacaklarından %30 – 40 arası feragat ederek mutabakat protokolünü imzalamıştır.

Ödeme tarihinden iki gün önce, 28 Ağustos 2020 günü WhatsApp uygulaması üzerinden, şartları kabul etmediği için veya özgür iradeleriyle veya sürece inanmadıkları için imzalamaya gelmeyen arkadaşlarımızı bahane ederek, tekrar görüşme yapacağını ve 7 Eylül 2020 tarihinde tüm ödemeleri toptan yapacağını ifade ederek, çalışırken çok da alışkın olduğumuz oyalama sürecine girmiştir. Çok da alışkın olduğumuz üzere birbiri ardına yalanlarını sıralarken 14 Eylül, 21 Eylül, 30 Eylül tarihleri geçmiştir.

Bilirkişi öncesi, eğer ödeme yapılacak paran hazır değilse, bu kadar insanı, bu pandeminin ortasında bulundukları yerlerden İstanbul’a davet edip, yolculuk masrafları ettirip, alacaklarından feragat ettirip, sonra ‘Param gelmedi’ veya ‘Herkes protokolü imzalamadı’ diyerek ödeme yapmamak, dürüstlük ve sözünün eri bir tüccar olma ilkesine ters düşmüştür.

A.Z.A.P. Platformu olarak, hak ve alacaklarımızı almak için tüm platformlarda, basında ve sosyal medyada hak arayışımızın daha yüksek yoğunluklu ve daha sert olarak devam edeceğini bildirmiştik. Murat Ersoy ve işbirlikçilerinin yaşam alanlarının her yerinde olacağımızı söyledik, şimdi ailesi ile birlikte ikamet ettiği adreste buluşuyoruz. Bir sonraki aşamada komşu olmayı planlayıp, direniş çadırımızı bu lokasyonda kurmayı planlıyoruz. Murat Ersoy’un çocuklarının da bizim neden orada olduğumuz hakkında soracakları olacağını düşünüyoruz. Murat Ersoy bize olduğu kadar çocuklarına da nasıl bir iş insanı olduğunu açıklamalı.

Ali Murat Ersoy’un gerçek yüzünü açıklayacağız. Kabul ettirmeye çalıştığı hileli iflasa ait gerçekleri, kullandığı ilişkileri ve yöntemleri, off-shore şirketleri, gözden kaçırmaya çalıştığı şirketleri, iştirakleri ve ortaklıkları hem kamuoyu hem de adalet mekanizması ile paylaşacağız.

İflasın hileli bir iflas olduğunu ispat edeceğiz ve bu konudan kolayca kurtulmasına engel olacağız.

Hak ve alacaklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz.

Hepinize katılım ve desteğiniz için, buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla. A.Z.A.P. (Atlas Zedeler Adalet Platformu) Yönetim Kurulu“

Tags: atlas jetbasın açılamasıdirenişmücadelesınıf mücadelesi
Previous Post

PANDEMİNİN İÇİNDE, BUHRANIN GÖBEĞİNDE

Next Post

Mart'tan Kasım'a İşyerlerinde Pandemi Güncesi

Next Post
Mart’tan Kasım’a İşyerlerinde Pandemi Güncesi

Mart'tan Kasım'a İşyerlerinde Pandemi Güncesi

Evden Çalışma Rejimi

Tüm Esnek Çalışma Modelleri Çöpe! Her Şey Bir Bardak Çay İçmekle Başlayacak.

Videolarımız

1 Mayıs İşçi Bayramımız Kutlu Olsun (01.05.2020)

1 Mayıs İşçi Bayramımız Kutlu Olsun (01.05.2020)

1 Mayıs 2020
Küçük Şeyler – Anlatılan Senin Hikayen

Küçük Şeyler – Anlatılan Senin Hikayen

25 Kasım 2019

Emek Dünyası 27 Haziran “Gezi Direnişinin” ardından

20 Ekim 2019

“Başlangıç Dergisi ile yaptığımız röportaj (28.01.2014)

20 Ekim 2019

Arşiv

KORONA SALGININA KARŞI OFİS VE PLAZA ÇALIŞANLARININ ACİL TALEPLERİ

KORONA SALGININA KARŞI OFİS VE PLAZA ÇALIŞANLARININ ACİL TALEPLERİ

27 Mart 2020

BES Mİ? PES YAHU!

19 Ekim 2019
Kusursuz Fırtına

Kusursuz Fırtına

20 Ağustos 2019
Soma Her Yerde / 13.05.2017 Tarihli Gündem Yazımız

Soma Her Yerde / 13.05.2017 Tarihli Gündem Yazımız

20 Ağustos 2019
  • Biz Kimiz?
  • İletişim
Developed by FikirMeclisi
No Result
View All Result
  • Biz Kimiz?
  • Gündem
  • Kültür- Fizik
  • İletişim

© 2019 Kaç Bize Gel

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In