Merhaba ofis ve plaza çalışanı,
Kıvanç Sezer’in yönetmenliğini yaptığı Küçük Şeyler filmi 29 Kasım tarihinde vizyona giriyor. Filmde, işten çıkarılan bir ofis çalışanının yaşadığı işsizlik süreçleri anlatılıyor. Biz de Kıvanç Sezer ile filmi ve ofis çalışanlarının durumu ve yalnızlaşması üzerine konuştuk.
Küçük Şeyler, bir üçlemenin ikinci filmi olarak tasarlanmış. Serinin ilk filmi olan Babamın Kanatları’nda inşaat emeği anlatılmıştı. Bu film ise beyaz yakalı olarak tabir edilen ofis çalışanlarının sosyal durumları, kariyerizm eğilimleri, yalnızlıkları üzerine yazılmış arafta bir senaryo olarak beyazperdeye gelecek. Serinin son filmi ise üçlemenin mekânsal merkezi olan sitenin müteahitinin hayatını seyirciyle buluşturacak ve seriye sermayenin gözünden de bir bakış sunacak.
Serinin ilk filmi, 3 yıl önceki inşaata dayalı büyümenin teşvik edildiği ve emlak balonunun şişirildiği döneme denk gelmişti ve dönemini yansıtan eserlerden birisi olmuştu. TÜİK rakamlarına göre işsizliğin %14, genç işsizlik oranının ise %27,4 olarak yayımlandığı bu dönemde bir ofis çalışanı olan Onur’un işsiz kaldıktan sonra yavaş yavaş yalnızlaşmasını, öğretmen olan eşi Bahar’la ilişkilerinin tahrip olmasını ve antidepresan sarmalına girdiğini izleyeceğimiz Küçük Şeyler de bir dönem filmi.
Başroldeki kahramanımız bir ilaç şirketinde bölge müdürü ve yönetim ile yaşadığı bir sorundan dolayı işinden çıkarılıyor. Bunun üzerine kahramanımızın biraz dramatik biraz da komik bir sunumla işsizlik sürecindeki değişimlerine tanık olacağız. Her altı kişiden birinin antidepresan kullandığı günümüz Türkiye’sinde hepimizin hayatında gözlemlediği durumları, hayatını antidepresan ilaç satarak idame ettirmiş ancak işsiz kalmış bir yöneticinin gözlerinden izleyeceğiz.
Kahramanımız işten çıkarıldığı ilk günden filmin finaline kadar hayatında ciddi değişimler yaşayacak ve film boyunca gittikçe daha absürt bir duruma evrildiğini göreceğiz.
Filmin yapım süreci ise yoğun bir emek sonucu gerçekleşti. Dünyanın en önemli 10 film festivalinden biri olan Karlovy Vary Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Babamın Kanatları’ndan sonraki filmi Küçük Şeyler’e bakanlık destek vermedi. Buna rağmen senaryoya inanıldı ve tüm imkansızlıklara rağmen film çekilebildi. Filmin çekilmesinde son dönem Türk sinemasının başarılı yönetmenlerinen Tolga Karaçelik’in de yapımcı olarak filmi desteklemesiyle ve dayanışmasıyla süreç hızlandı.
Küçük Şeyler bu sene içerisinde Karlovy Vary Film Festival ana yarışma seçkisine kabul edildi. Batumi International Arthouse Film Festival, Seminci Valladolid International Film Festival ve Ayvalık Film Festivalinde gösterimi gerçekleşti.
Montenegro Herceg Novi Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu; Adana Altin Koza Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu, Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo; Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu, Jüri Özel, Cahide Sonku Ödüllerini aldı. Malatya Film Festivali – En İyi Film, Siyad En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, Yönetmenler Birliği Platformu En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.
Küçük Şeyler, ilk haftasında sınırlı sayıda kopyayla vizyona girecek. Kaç Bize Gel olarak biz de filmin vizyona girmesini merakla bekliyoruz. Küçük Şeyler’e de vizyonda başarılar diliyoruz.
KAÇ BİZE GEL